Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
1 салам / около 10 резена
Запичаме за кратко ядките в тиган без мазнина - това засилва вкуса им.
Начупваме черния шоколад на парчета и го разтопяваме на водна баня.
Натрошаваме бисквитите на големи и малки парчета. Така правим трохите.
Разбъркваме маслото и захарта в разтопения шоколад, докато се разтворят. След това добавяме всички съставки и добре ги разбъркваме. Охлаждаме за около 30 минути.
Разстиламе лист домакинско фолио и изсипваме леко сгъстената смес на дължина около 20 см. Оформяме салам с дебелина около 5 см и го завиваме плътно с фолиото. Притискаме краищата и охлаждаме поне още един час.
Овалваме шоколадовия салам в захар и го завързваме с канап като истински салам.
Шоколадовият салам трябва да е на стайна температура преди сервиране или нарязване, в противен случай лесно се разпада.
Авторско право: Mei liabste Speis
Сподели или принтирай рецептата