Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Продукти за тестото с мая
Продукти за пълнежа от шоколад и кестени
Други
Поставете продуктите за тестото с мая в купа и месете най-малко 10 минути с куката за месене на кухненски робот или ръчен миксер до гладко тесто.
Оформете тестото върху поръсен с брашно работен плот на топка, върнете в купата и го оставете покрито на топло място или на стайна температура да втаса за около 60 минути.
През това време пригответе пълнежа от шоколад и кестени.
Начупете натуралния шоколад на едри парчета и поставете с маслото и захарта в малка тенджерка.
Разтопете сместа при ниска температура, докато съставките се смесят добре и се образува по-хомогенна маса. Оставете масата малко да се охлади.
Накълцайте фино и пригответе кестените.
Покрийте една или две тави за печене с хартия за печене.
Разточете тестото с мая върху поръсен с брашно работен плот под формата на правоъгълник с дебелина около 5mm и го намажете равномерно с масата от шоколад и кестени.
Поръсете разточеното тесто с парченцата кестени и навийте от късата страна.
Нарежете ролката на ивички с ширина около 1 cm и леко ги натиснете отгоре. Поставете всяко крайче на лентичката върху другото и притиснете едно към друго.
Поставете сладките на известно разстояние една от друга върху подготвената тава за печене и оставете още веднъж покрити да бухнат около 20 минути.
Разбъркайте яйцето с малко мляко и тънко намажете сладките.
Печете сладките с шоколад и кестени в предварително загрята фурна около 20-25 минути до златистокафяво и опитайте най-добре, докато са още леко топли.
Съвет: За пълнежа могат да се използват също ситно накълцани лешници или други ядки.
Сподели или принтирай рецептата