Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за бутер тесто
за пълнеж от лешници и смокини
Приготвяне на бутер тесто
Поставяме всички съставки в една купа и замесваме с куките за тесто на ръчен миксер или с кухненски робот за около 7-10 минути.
След това изваждаме тестото от купата и го оформяме на топка.
Изплакваме купата с гореща вода, капваме малко олио в нея, слагаме тестото, покриваме го и го оставяме да почине за около 45 мин. През това време приготвяме пълнежа от лешници и смокини.
Приготвяне на пълнеж от лешници и смокини
Измиваме и почистваме смокините, след което ги режем на малки парчета.
Поставете всички съставки за пълнежа в купа и добре ги разбъркваме.
Приготвяне на щрудела с лешници и смокини
Предварително загряваме фурната на 180°C горно/долно печене и поставяме хартия за печене в тавата.
Поставяме тестото за щрудела върху чиста, леко набрашнена кърпа и го разточваме (колкото се може по-тънко).
След това внимателно натискаме с юмруци тестото да придобие формата на тънък правоъгълник, докато кърпата може да се види леко навън (внимаваме да не направим дупки с ноктите си или като дърпаме прекалено силно).
След това отрязваме по-дебелите парчета и ги намазваме с разтопеното краве масло.
Разпределяме равномерно пълнежа върху тестото и сгъваме дясната и лявата страна на тестото.
Навиваме по-свободно щрудела с лешници и смокини с помощта на кърпата и го поставяме в подготвената тава за печене.
Разбиваме яйцето с млякото и намазваме щрудела с тях на тънък слой.
Печем щрудела с лешници и смокини в предварително загрятата фурна на средната решетка за около 50-60 минути, докато стане златистокафяв и хрупкав.
Сподели или принтирай рецептата