Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За основа от ронливо тесто
За бисквитеното руло
За пълнежа
За да приготвим ронливото тесто, бързо омесваме всички съставки в хомогенно тесто, увиваме го в домакинско фолио и го оставяме в хладилника за 60 минути.
За да приготвим бисквитеното тесто, разделяме белтъците от жълтъците, разбиваме жълтъците със захарта до пяна (10 минути). Разбиваме белтъците на твърда пяна. С дървена лъжица внимателно добавяме и бъркаме към жълтъците брашното и бакпулвера. Накрая слагаме разбитите белтъци. Разстиламе го върху тава, застлана с хартия за печене. Печем във фурна с температура 200°C за около 11-12 минути.
Разстиламе кухненска кърпа и я поръсваме леко с пудра захар. Докато бисквитеното тесто е още горещо, внимателно го обръщаме върху кърпата, махаме хартията за печене и веднага го завиваме на руло. След като тестото се охлади, поставяме крема от извара.
За пълнежа смесваме добре изварата и захарта, и ги разбъркваме с ягодите.
Върху набрашнена работна повърхност разточваме тестото и го поставяме в тавичка за печене или съд за печене. Ръбът на съдината трябва да е висок около 3 см. Поставяме хартия за печене отгоре и поръсваме с ориз или леща, за да се изпече на „сляпо“. Печем на 180°C за 12 минути. След като тестото и навитото руло изстинат, първо намазваме основата с крема (с дебелина около 0,5 см). След това поставяме върху него част от нарязаното на филийки навито руло, и така нареждаме на пластове плътно един върху друг в тавата за печене. Запълваме празнините с кубчета ягоди. Охлаждаме за 60 минути.
Сподели или принтирай рецептата