Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Тесто за джинджифилови меденки:
- 250 г обикновено ръжено брашно
- 125 г Захира Пудра Захар
- 60 г мед
- 1 с. л. ябълково пюре
- 2 яйца (размер М)
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 12 г подправка за джинджифилови сладки
- 1 яйце за намазване
Украса:
- Захира Пудра Захар
- Вода или лимонов сок
- Захира Фин Кристал
Шаблон с формата на ски:
Пръчици за сладолед
Разбъркайте бързо всички съставки, за да се получи гладко тесто.
Съвет: За целта е най-подходящ кухненски робот, тъй като тестото трябва да се меси или разбърква енергично в продължение на около 5 минути.
Извадете тестото от кухненския робот и го използвайте веднага.
Поръсете мястото, на което месите, с брашно.
Разделете тестото на две части и го разточете до дебелина около 5 мм.
Загрейте фурната на 170°C с горещ въздух.
Поставете пръчка за сладолед върху тестото като шаблон и изрежете ленти със същата ширина като пръчката. Използвайте края на клечката за сладолед, за да оформите извивката на ските.
Поставете меденките върху тава за печене, застлана с хартия за печене. Намажете с яйце и печете около 3-4 минути.
Докато ските се охлаждат, забъркайте гъста глазура със Захира пудра захар и вода или лимонов сок.
Залепете две меденки с глазурата, оставете ги да изсъхнат за кратко и след това ги украсете по желание.
Може да потопите върховете на ските първо в глазура, а след това и в Захира Фин Кристал.
Сподели или принтирай рецептата