Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Разделете яйцата и разбийте белтъците с половината захар за печене до стегнатост. Разбийте жълтъците с останалата захар за печене и ваниловата захар. Смесете една трета от белтъците в сместа с жълтъците. Смесете лешниците, брашното и кестеновия ориз и добавете към останалите разбити белтъци. Накрая, добавете разтопеното и охладено масло. Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тава за кекс и печете в предварително загрята фурна на 175 °C около 50 минути. Оставете да се охлади за 15 минути, обърнете на поставка за кекс и поръсете със ситна захар.
Съвет: Ако използвате пресни кестени, нарежете ги напречно от извитата страна и печете в предварително загрята фурна на 180 °C около 12 минути или варете във вода около 20 минути. Обелете кестените, докато са още горещи и пасирайте веднага
Сподели или принтирай рецептата