Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за около 20 броя
За тестото
За пудинга
За украса
Приготвяме пудинга с посочените съставки според указанията на опаковката. Оставяме го да изстине.
За да получим смес с извара разбъркваме изварата, олиото, млякото, захарта и солта с миксер за да се получим хомогенна смес. Смесваме брашното с бакпулвера и ги добавяме към сместа с извара. Първо разбъркваме с дървена лъжица, а след това месим с ръка до получаването на гладко тесто.
Загряваме фурната на 175 °C с горно/долно печене. Застиламе тава за печене с хартия за печене.
Разделяме тестото на две половини и разточваме всяка половина с формата на правоъгълник.
Разрязваме с нож по дължината ленти с ширина около 3 - 3,5 cм.
Слагаме пудинга в торбичка за шприцоване за еднократна употреба, отрязваме върха, и го разнасяме върху лентите. Забележка: оставяме няколко сантиметра в средата, за да може добре да се оформи върха на сърцето.
Нарязваме боровинките и малините на малки парченца и ги разпределяме върху пудинга.
Навиваме на руло от двата края. Оформяме красиво върха така че, след изпичането все още да се вижда формата на сърцето.
Ако искаме можем да сложим още пудинг в средата.
Изпичаме сърцата в предварително загрята фурна за около 20 - 25 минути, докато станат златистокафяви. Оставяме ги да изстинат и ги поръсваме с пудра захар.
Забележка: Сърцата остават сочни за дълго време, тестото не се втвърдява. Най-добре е да се съхраняват в херметично затварящ се съд.
Сподели или принтирай рецептата