Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За тестото (тава 29x42 cm, възможно е със сваляща се рамка за печене)
Тъмен ганаш за пълнеж
За тестото разбийте на пяна яйцата с кафявата захар и ваниловата захар. Постепенно разбъркайте вътре олиото и водата. (Колкото по-дълго бъркате, толкова по-пухкав ще стане блатът!). Смесете брашното с бакпулвера и какаото и разбъркайте. Разстелете тестото върху тава за печене и изпечете на 180°C за около 20 – 25 минути.
За шоколадовия ганаш начупете шоколада на парчета или го нарежете на ситно. Оставете битата сметана да заври в тенджера, свалете тенджерата от котлона. Добавете шоколада и пудрата захар и разбъркайте добре с бъркалка, докато всички парченца се разтворят. Прехвърлете ганаша, покрийте го и го оставете да се охлади в хладилника до температурата вътре. След това разбийте ганаша с миксер или кухненски робот (с бъркалка), докато ганашът се втвърди.
Използвайте кръгла форма за сладки, за да изрежете кръгове от тестото за кекс. С помощта на нож изваждайте тестото от формата за изрязване. Отделете прибл. половината от кръговете настрана и изрежете или заоблете малко краищата им (за главите)
Останалите кръгове намажете с мармалад от кайсии и след това с шоколадов крем. Поставете заоблените кръгове отгоре. Поставете шоколадовите сладкиши върху решетка за торти. Отдолу поставете тава за оттичане на шоколада.
Загрейте шоколадовата глазура. Когато шоколадът се втечни, първо покрийте с глазура сладкишите отстрани и накрая намажете с шоколадова глазура отгоре. Оставете да изсъхнат.
Залепете очите или ги нарисувайте с шоколадовите моливи.
За индианските пера: Изрежете ленти с ширина около 1,5 cm от цветната хартия. Начертайте ги предварително с молив и линийка. Поставете лентата около готовия шоколадов сладкиш и отрежете, като оставите около 1 – 1,5 cm. Оформете кръг с нея и я закрепете на място с перо. Поставете върху готовите сладкиши.
Съвет: Можете да използвате остатъците от блата, за да направите топчета с шоколадов ганаш. Така няма да се наложи да изхвърляте нищо! За целта пригответе двойно количество ганаш. Натрошете остатъците от блата и ги смесете с толкова шоколадов ганаш, колкото да се получи плътна смес. Оформете топчета, потопете ги в шоколадовата глазура и ги оставете да изсъхнат. Перфектни за партито през Фашинг!
Сподели или принтирай рецептата