Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За тава с прибл. размери 47 x 39 cм.
За тестото:
250 г масло (студено)
1 яйце
1 жълтък
250 г брашно
150 г кристална захар ЗАХИРА
200 г смлени бадеми
1/2 пакетче бакпулвер
1 ч. л. канела на прах
1 смлян карамфил – на върха на ножа
1 щипка сол
За рисуване:
400 г сладко от касис
1 с. л. ром
захар за поръсване
Загрей предварително фурната на 160°. Нарежи маслото на кубчета и го омеси на ръка заедно с яйцата, жълтъка и подправките. Разточи 2/3 от тестото върху тава, покрита с хартия за печене, докато стигне до ъглите. Разбъркай сладкото с рома и намажи равномерно. Разточи останалото тесто на тънко, нарежи на ленти с ширина 1 см и нареди диагонално, в тавата на разстояние 1-1,5 см една от друга. Печи на средно положение около 20 минути на 160°. Остави да изстине напълно и нарежи на ивици. Поръси с пудра захар
Срок на годност (при съхранение в добре затворена кутия): прибл. 3 седмици.
Добре е да знаеш: Работи бързо; Ако тестото стане твърде ронливо за обработка, добави 1-2 супени лъжици ледено студена вода.
Сподели или принтирай рецептата