Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
около 30 броя
Бъркаме мекото масло със захарта, докато стане пухкаво.
Разтопяваме черния шоколад на водна баня – за което оставяме тенджера с вода да заври. Начупваме шоколада. Поставяме купа с подходяща форма и от материал над горещата вода и в нея разтопяваме шоколада като постоянно го бъркаме.
Запичаме за кратко смлените лешници с подправките в тиган без мазнина - това засилва вкуса им.
Добавяме разтопения шоколад и сместа с лешници и подправки към маслената смес и добре ги разбъркваме. Сместа трябва да е гъста, но да не е течна, ако е необходимо добавяме още лешници и разбъркваме.
Охлаждаме сместа в хладилника за около 30 минути.
В сместа изрязваме кръгли форми с малка лъжица и оформяме с ръце топчета. Овалваме ги в цветни пръчици или в кокосови стърготини. Охлаждаме до готовност за сервиране.
Авторско право: Mei liabste Speis
Сподели или принтирай рецептата