Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за крема
150 г маскарпоне
200 г сметана
1 пакетче втвърдител за сметана
½ чаена лъжица подправка Спекулус
1 чаена лъжичка амарето (на вкус)
150 г обезмаслена извара
Предварително загряваме фурната на 175°С горно /долно печене и поставяме хартия във форми за 12 мъфина.
Разбиваме яйцата със захарта, солта и ванилията за около 5-7 минути, докато станат на пяна.
На най-ниската степен добавяме олиото и заквасената сметана.
Смесваме брашното с бадемите и бакпулвера и ги добавяме към останалите съставки.
Добавяме 120 г от нарязаните на дребно печени бадеми и слагаме тестото в приготвените форми за мъфини с лъжица или с лъжица за сладолед.
Изпичаме бадемовите мъфини в предварително загрятата фурна за около 20-25 минути до златисто кафяво и след това ги оставяме напълно да изстинат.
Смесваме в купа всички съставки за крема, с изключение на обезмаслената извара, и бъркаме за кратко на най-висока скорост за да се получи кремообразна и плътна смес. Внимаваме сметановата смес да не я разбиваме прекалено дълго, защото в противен случай може да доведе до подсирването й. Сместа е готова, когато придобие структура и усетим, че е по-твърда.
Объркваме към нея и обезмаслената извара на най-ниска степен и изсипваме крема в торбичка за шприцоване снабдена със звезден накрайник.
За да получим перфектната "вихрушка", първо поставяме крем в центъра на мъфините. След това сипваме крема от външната страна към центъра и поръсваме с останалите печени бадеми.
Мъфините с печени бадеми се съхраняват в хладилника за около 2-3 дена, но винаги са най-вкусни през първия ден.
Сподели или принтирай рецептата