Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Нарежете шушулката ванилия по дължина и изстържете вътрешността. Поставете водата, захарта и канелата в голям тиган, оставете съставките да заврят, добавете бадемите и разбъркайте. Варете бадемите на умерен огън за около 8-10 минути, докато течността се изпари. Разбъркайте няколко пъти с дървена лъжица. Веднага след като течността се изпари, захарта кристализира и покрива бадемите.
Сега продължете да загрявате бадемите, като бъркате непрекъснато, докато карамелът отново стане течен и бадемите са покрият с равномерен слой.
Веднага поставете печените бадеми върху хартия за печене и ги отделете с помощта на дървена шпатула. Внимавайте: бадемите са много горещи! Оставете да се охладят. Опаковайте ги в целофан.
Сподели или принтирай рецептата