Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За палaчинките
Зa крема от извара
За украса
Разбиваме млякото и яйцата с миксер за тестото от палачинки. Добавяме брашното и солта, и добре ги разбъркваме за да получим хомогенно тесто.
Оставяме тестото да почине за известно време за да може въздушните мехурчета да излязат.
Загряваме тиган с незалепващо покритие с диаметър 20 см (да не е прекалено горещ), и леко го намазваме с масло.
С помощта на черпак изсипваме от тестото за палачинки в горещия тиган, и пържем от двете страни до златисто кафяво. Поставяме палачинките в чиния и оставяме да изстинат.
За крема разбиваме сметаната така че, да се образува пухкав крем. Разбиваме изварата, маскарпонето и захарта до гладка смес, след което внимателно прибавяме разбитата сметана. Отделяме една част от крема към украсата.
Поставяме една палачинка върху формата за торта и я намазваме с тънък слой от крема с извара.
Покриваме крема с друга палачинка и дотогава повтаряме процеса, докато не свърши крема. Най-отгоре се завършва с ненамазана палачинка.
Изсипваме останалия крем в торбичка за шприцоване с декоративен накрайник. Изтискваме крема върху палачинката и отгоре поръсваме с боровинки. Поръсваме и със захар.
Поставяме палачинковата торта в хладилника да се изстуди. За по-лесно рязане на парчета торта поне 2 часа да се държи в хладилника.
Забележка: Тортата може да се приготви и предния ден. Но преди сервиране я оставяме да се "затопли" на стайна температура за един час.
Сподели или принтирай рецептата