Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за приблизително 6 палачинки
За тестото
За украса
За кратко оставяме млякото да ври.
Прибавяме към него гриса и захарта и добре ги разбъркваме. Оставяме ги да се накиснат за около 5 минути и изсипваме в купа.
Разделяме яйцата. Разбиваме белтъците и солта на твърда пяна.
Добавяме изварата и жълтъците към гриса и веднага ги разбъркваме с миксер. Добавяме брашното и разбъркваме за кратко. Внимателно прибавяме и разбитите белтъци.
Загряваме кокосовото масло в тиган с незалепващо покритие. С лъжица изсипваме от тестото в нагорещения тиган и го оформяме на кръгла форма. Изпичаме на слаб огън всяка палачинка за около 3 минути от двете страни. Съхраняваме ги топли.
Поръсваме ги със захар и украсяваме с малини. Най-добре е да се сервират хладки.
По желание: Палачинките с извара и грис са много вкусни с канела и захар. Смесваме 3-4 супени лъжици кристална захар с малко канела.
Сподели или принтирай рецептата