Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Съставки за около 6 броя
За пълнеж
За тесто
Освен това
Приготвяме ваниловия крем според инструкциите на опаковката, именно от кремa на прах, от захарта и от млякото, прецеждаме го през сито, покриваме директно повърхността му с домакинско фолио (за да предотвратим образуването на твърд пласт) и го оставяме да се охлади на стайна температура.
Разбиваме сметаната до образуване на твърда пяна и я прибавяме с ръка към ваниловия крем. Временно го съхраняваме в хладилника.
Разбиваме яйцата със солта за 2-3 минути до получаване на пяна, след което добавяме останалите съставки на най-ниска скорост и разбъркваме до получаването на гладко тесто.
Намазваме голям тиган с незалепващо покритие с малко олио и изсипваме малко количество от тестото в центъра на тигана. Бързо завъртаме тигана във всички посоки, за да получим равномерно и тънко тесто. След около 1 минута обръщаме палачинката и я изпичаме от другата страна пак за минута.
Намазваме палачинката с крема, поръсваме я с малини, сгъваме я или я навиваме на руло, поръсваме я с пудра захар и още топла я хапваме.
Сподели или принтирай рецептата