Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За прибл. 28 бр.
За тестото:
200 мл прясно мляко
70 г масло
500 г брашно
½ кубче мая
75 г бяла кристална захар ЗАХИРА
100 г сметана
1 щипка сол
За пълнежа от извара:
250 г извара
100 г заквасена сметана
50 г пудра захар ЗАХИРА
1 жълтък
250 г боровинки
1 белтък за намазване
едра захар или кристална захар ЗАХИРА за поръсване
За тестото леко загрей млякото и маслото в дълбок съд. Сложи брашното, маята, захарта, заквасената сметана и солта в купа за смесване. Добави хладката млечно-маслена смес и омеси на гладко тесто за пет минути – най-добре с миксер. Покрий тестото и го остави да втаса на топло място за 30-60 минути, докато обемът му се удвои.
Отдели жълтъка от белтъка и остави белтъка настрана. Смеси добре изварата, заквасената сметана, пудрата захар и яйчния жълтък.
Измий и подсуши боровинките.
Раздели тестото на две. Разточи едната половина в правоъгълник. Сипи отгоре равномерно половината от изварата. Сложи отгоре половината от боровинките. Навий тестото на руло и го нарежи с нож на шайби с дебелина приблизително 2 см.
Постави хартия за печене в тавичка и нареди шайбите една до друга, като оставяш разстояние, защото по време на печенето те ще станат малко по-големи. Намажи шайбите с разбития яйчен белтък и поръси с едрата захар (или кристална захар). Направи същото и с втората половина на тестото.
Постави тавичката на средно положение в студена фурна и включи на 190° C отгоре и отдолу. Печи около 17-20 минути и остави да изстине. Поръси с още малко захар за глазура при сервиране.
Забележка: Ако нямаш време тестото с мая да втаса, сложи пакетче сода за хляб и веднага обработи тестото!
Сподели или принтирай рецептата