Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Кръгла форма за торта с диаметър 26 см
За блат на тортата:
За карамела:
За украса:
Разбиваме яйцата със захарта до пяна, прибавяме като ги бъркаме киселото мляко, разтопеното масло и солта, и след това внимателно слагаме сместа от брашно и бакпулвер.
За да приготвим карамела, разтопяваме кравето масло в тенджерка, добавяме захарта, и на слаб огън ги бъркаме постоянно до получаването на златист карамел. След това добавяме канелата, джинджифила, чилито, настърганата ванилия и солта, разбъркваме ги, и накрая добавяме горещата разбита сметана. Изсипваме карамела във форма за торта, предварително покрита с хартия за печене. Върху карамела поставяме нарязаните на четвъртинки круши една до друга.
Изсипваме сместа за тортата върху слоя с круши и поставяме формата в предварително загрята фурна, печем на 160-170 °C за около 25-30 минути, или докато дървеното шишче не е напълно сухо при изваждане. Внимателно изваждаме горещия сладкиш от формата, и го обръщаме, така че карамелизираните круши да са отгоре. Най-вкусен е, когато е пресен и хладен.
Сподели или принтирай рецептата