Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Време за подготовка: 30 минути
Порции: приблизително 25 броя
За тестото:
За пълнежа с шампанско и крем сирене:
За декорация:
Допълнително:
Приготвяне на тестото:
Сложете брашното и пудрата захар в купа за смесване.
Нарежете студеното масло на малки парчета и го добавете в купата.
Добавете яйцето и солта, след което омесите всички съставки до получаване на гладко тесто.
Увийте тестото в пластмасово фолио и го охладете в хладилник за около 30 минути.
Формоване и печене:
Загрейте фурната до 180°C (горен и долен нагревател). Поставете хартия за печене в тавата, като се уверите, че тя покрива дъното и стените на тавата, за да предотвратите залепване.
Леко поръсете работната повърхност с брашно. Разточете тестото до дебелина около 0,5 см.
Изрежете форми на ракети от тестото, използвайки остър нож.
Внимателно вкарайте дървени шишчета до средата на половината от формите на ракети.
Печете ракетите в предварително загрятата фурна за 8 минути. Времето за печене може да варира в зависимост от дебелината на тестото, за по-точни резултати. Оставете ги да се охладят напълно на стайна температура.
Приготвяне на пълнежа:
Смесете крем сиренето, пудрата захар и шампанското (или просекото), докато сместа стане гладка. Охладете я за 30 минути.
Сглобяване и декорация:
Намажете малко от пълнежа с шампанско и крем сирене върху ракетите с шишчета, след което притиснете втора част на ракетата без шишче отгоре. Притиснете здраво, за да се закрепи.
Охладете ракетите в хладилника за 10 минути.
Разтопете белия и млечния шоколад на водна баня или в микровълнова, докато станат гладки.
Потопете върховете на ракетите в разтопения шоколад.
По желание полейте с шоколад телата на ракетите или покрийте долните части и декорирайте със захарни перли или звезди, докато шоколадът е все още мек.
Поставете златни хартиени чашки върху шишчетата, като се уверите, че са добре закрепени и не се плъзгат свободно.
Прикрепете златна подаръчна панделка към шишчетата и навийте краищата с ножица, за да получите завити краища.
Сподели или принтирай рецептата