Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Форма за кекс с диаметър 23 см
Топинг:
Намазваме формата за кекс с малко краве масло и поръсваме с галета за да не залепне тестото.
Предварително загряваме фурната на 180°C горно/долно печене.
Разбиваме захарта и яйцата да станат на пяна. Добавяме олиото.
Пресяваме заедно брашното с бакпулвера и редувайки ги с киселото мляко ги добавяме към разбитата яйчена смес.
Изсипваме във формата и печем за около 45-50 минути. Проверяваме с дървена шпатула.
През това време разтопяваме кравето масло и го смесваме със захарта. Накрая го смесваме с крема сиренето и оцветителя (ако желаем). Охлаждаме ги в хладилника.
Намазваме охладения кекс с глазурата от крема сирене и ги украсяваме с виолетовите листенца.
Сподели или принтирай рецептата