Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Поставете чашите във фризера за около 10 минути. Разтопете нугата с кокосовото масло на водна баня. Сложете захарта да заври със 150 ml сметана, добавете маслото и разбъркайте до гладка смес.
Разрежете шушулката ванилия по дължина и изстържете пулпата. Оставете млякото да заври с ваниловата шушулка и пулпата. Извадете шушулката ванилия и разбъркайте 2/3 от сместа на сметана и захар с останалата нуга. Оставете да изстине и смесете с 10 кубчета лед.
Потопете чашата откъм горния край и оставете нугата да се сгъсти за кратко върху чашата и залепете мини брецелите към ръба с нуга.
Разбийте останалата сметана на твърд сняг. Разпределете шейка в чашите. Сложете разбитата сметана отгоре и залейте с карамеления крем. Поставете блокчетата карамел и сервирайте веднага.
Сподели или принтирай рецептата