Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Блат:
Крем:
Моркови на кубчета:
Претеглете настърганите на едро моркови в купа, добавете олиото и яйцата, захарта, подправките, портокаловата кора и солта и разбъркайте добре с шпатула. След това добавете двата вида брашно, бакпулвера и содата бикарбонат, след което разбъркайте добре с шпатула, докато сместа стане гладка без бучки. Изсипете тази смес в намазан с олио и брашно съд за печене и я разпределете равномерно. След това печете на 160°C около 25 минути или докато при проверка с шиш той остане напълно сух. Оставете да изстине на решетката.
За пълнежа смесете сиренето, захарта и портокаловия сок и разбийте добре на ръка. След това добавете постепенно разтопеното и охладено масло. Разбивайте, докато се получи гладък и пухкав крем. Разпределете го веднага върху охладения изпечен блат.
Нарежете морковите на кубчета с размер, по-малък от 1*1*1 см, поставете ги в малка тенджера, добавете сока, ванилията и захарта и загрейте на слаб огън, докато сиропът се сгъсти. Оставете сместа да се охлади и след това декорирайте повърхността на тортата с нея.
Сподели или принтирай рецептата