Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за около 12-15 шишчета
За многолистното (бутер) тесто (ако трябва да го приготвим бързо, можем да използваме и тесто, купено от магазина (2 рула))
За пълнежа от ябълки
Освен това
Омесваме всички съставки на тестото за щрудел за около 10 минути за да получим твърдо тесто.
Оформяме с ръка тестото на гладка топка, изплакваме купата с гореща вода и оставяме тестото да престои в нея за 15 минути. През това време приготвяме ябълковия пълнеж.
Измиваме ябълките, изчистваме ги от семките и ги режем на малки кубчета. Смесваме ги с останалите съставки в една купа.
Върху набрашнена работна повърхност разтегляме тестото възможно най-тънко. Стисваме в юмрук ръцете си, поставяме ги върху тестото и внимателно малко по малко го дърпаме с ръцете ни. То трябва да е толкова тънко, че почти да е прозрачно. Поставяме тестото върху набрашнена работна повърхност и отстраняваме по-дебелите краища.
Загряваме фурната до 200°C, горна/долна част на фурната и застиламе тава с хартия за печене
Намазваме тестото с разтопено краве масло.
Намазваме дългия долен край на тестото за щрудел с ябълков пълнеж с дебелината на един пръст и го навиваме веднъж или два пъти за да получим тънка лента с пълнеж.
Отрязваме я от тесто и я разделяме на около 6 еднакви по ширина рулца.
Нанизваме рулцата на шишче и ги поставяме в подготвената тава за печене. Повтаряме и с останалото тесто.
Намазваме шишчетата с разбито яйце, поръсваме със захар и ги печем в предварително загрята фурна за около 20 минути, докато станат хрупкави.
Най-добре е да се хапват, докато са още леко топли.
Сподели или принтирай рецептата