
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Съставки за мъфините:
Съставки за глазурата:
Загрейте фурната на 175°C (350°F) с горен и долен нагревател и поставете хартиени капсули в тава за мъфини (12 броя).
Измийте, почистете и нарежете плодовете на малки кубчета. За мъфините сложете сухите съставки в купа и ги разбъркайте добре. В друга купа смесете и разбийте течните съставки.
Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте до получаване на гладко тесто. Смесете плодовете с малко брашно и внимателно ги добавете към тестото. С помощта на лъжица за сладолед или две лъжици равномерно разпределете тестото в хартиените капсули и печете в предварително загрята фурна за около 20-25 минути, докато станат златисто-кафяви. За глазурата разбийте мекото масло с пудрата захар за около 5-7 минути, докато стане светло и кремообразно. Постепенно добавяйте крема сиренето на стайна температура, след което добавете сиропа от бъз и лимоновия сок.
Ако желаете, оцветете глазурата и я поставете в сладкарска торбичка с накрайник със звездна форма. Нанесете глазурата върху охладените мъфини, оформяйки кръгове отвън навътре. Украсете с пресни плодове и сушени цветя.
Сподели или принтирай рецептата