Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за 12 броя
За тесто
За пълнежа от чийзкейк
За компота от ягоди
Освен това
Слагаме маслените бисквити в торбичка за замразяване и с точилка ги натрошаваме (можем да използваме и миксер).
Бързо омесваме всички съставки на тестото в гладко тесто. Съхраняваме го така, че възможно да остане най-студено.
От ронливото тесто оформяме топчета, сплескваме ги, покриваме ги и ги оставяме в хладилника за най-малко половин час.
За пълнежа отделяме яйцата и разбиваме белтъците със солта до твърда пяна. Смесваме изварата с жълтъците, крема сиренето, захарта, ванилията, лимоновия сок и нишестето до кремообразна смес, след което внимателно слагаме разбитите белтъци.
Загряваме предварително фурната на 175° с горно/долно печене. Върху набрашнена работна повърхност разтегляме тестото до дебелина около 5 мм или малко по-тънко, и изрязваме кръгове с диаметър малко по-голям от този на кухините на формата за мъфини. Притискаме тестените кръгове във формите за мъфини.
След това ги пълним с пълнежа за чийзкейк и ги печем за около 30-35 минути до златисто кафяво.
Нарязваме ягодите на четвъртинки и ги слагаме в малка тенджерка заедно с останалите съставки. Варим ги на среден огън, като разбъркваме от време на време за около 7-10 минути.
След като се изпекат, оставяме мъфините напълно да се охладят и ги изваждаме от формите с тъп нож. Изсипваме ягодовия компот върху мъфините и хапваме.
Сподели или принтирай рецептата