Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За тестото:
450 г брашно
300 г масло (студено)
150 г кристална захар ЗАХИРА
1 пакетче ванилия
1 щипка сол
1 жълтък
За украсата:
пудра захар ЗАХИРА
вода
хранителни бои
Бързо омеси тесто от пшеничното брашно, маслото, захарта, ванилията, солта и жълтъка. Остави готовото тесто на студено за около два часа. Загрей предварително фурната до 170º.
Разточи тестото върху набрашнена работна повърхност. Изрежи бисквитки с форма, каквато ти харесва. Постави ги върху тава, застлана с хартия за печене, и печи за около 12 минути. Забъркай глазура от пудра захар с малко вода и оцвети с хранителна боя по желание. Изсипи в малък пош и украси бисквитките.
Срок на годност (при съхранение в добре затворена кутия): прибл. 4-5 седмици.
Вариант: Полей бисквитките с шоколадова глазура и поръси с ядки.
Сподели или принтирай рецептата