Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За 5 бурканчета по 195 мл
Измийте, обелете и изчистете сърцевината на ябълките и нарежете на малки парченца. Полейте със сока на един лимон. Карамелизирайте кафявата захар в тенджера. Деглазирайте с ябълковия сок. Добавете парченцата ябълка, кората от канела и анасона. Разрежете ваниловите шушулки, изстържете сърцевината и добавете в тенджерата. Оставете да къкри на умерен огън, докато парчетата ябълка омекнат (около 10 минути).
Междувременно препечете бадемите в незалепващ тиган до златисто кафяво и оставете настрана. Нарежете марципана на дребно.
Добавете марципана и желиращата захар към ябълките, разбъркайте и оставете конфитюра от печени ябълки да къкри за 4 минути. Отстранете кората от канела и анасон. Добавете рома и препечените бадеми. След това изсипете горещо в подготвените, чисти бурканчета.
Съвет: не добавяйте ром за безалкохолната версия на сладкото. Сладкото от печени ябълки ще се запази една година, ако се съхранява на хладно и тъмно място. Съхранявайте отворените бурканчета в хладилника и ги използвайте възможно най-скоро.
Сподели или принтирай рецептата