Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за блата „спекулациус“
за пълнежа от марципан и чийзкейк
за топинга:
Сложете бисквитите „спекулациус“ в плик за замразяване и с точилка ги разтрошете на дребно.
Разтопете маслото и го размесете с трохите „спекулациус“, докато не се образува песъчлива маса.
Изсипете получената маса „спекулациус“ във форма за печене с диаметър около 22 – 24 cm, уплътнете я с натискане към дъното и я оставете да престои така за кратко.
Загрейте предварително фурната отгоре и отдолу до 165°C.
Настържете марципана на ситно и го разбийте с яйцата и с виенската кристална захар Bio така, че да се получи равномерна пухкава смес без бучки.
Добавете обезмаслената извара, заквасената сметана, крема сиренето и подправките, като разбърквате на най-ниската степен на миксера.
Разпределете равномерно сместа върху подготвения блат и сложете чийзкейка в предварително загрята фурна на най-долната решетка да се пече около 60 минути до златистожълто. Оставете го след това да изстива бавно на отворена врата на фурната.
Изсипете мармалада от червени боровинки с рома в малка тенджерка и го загрейте за кратко на средно висока температура.
Разпределете топинга от червени боровинки върху охладения чийзкейк и вече можете да му се насладите.
Сподели или принтирай рецептата