Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Нарежете мангото наполовина, отстранете семката, обелете го и нарежете на малки кубчета.
В тиган с тефлоново покритие разтопете нерафинираната захар и в нея карамелизирайте ситно нарязания лук. Деглазирайте с оцет и вино. Разбъркайте нарязаното на кубчета манго, нарязаното наполовина, с отстранени семки и тънко нарязана люта чили чушка, нарязания джинджифил, нарязаната наполовина шушулка ванилия и изстърганата сърцевина, натрошените семена от кардамон и подправките.
Варете на среден огън, докато мангото омекне. Разбърквайки от време на време. След това пасирайте с ръчния пасатор, така че да останат още парченца манго. Оставете да къкри на слаб огън за 5-10 минути, като разбърквате, докато чътнито добие леко гъста консистенция.
Извадете шушулката ванилия и изсипете чътнито в стерилни, още топли чаши. За по-дълъг срок на годност, пастьоризирайте в гореща до 75 °C фурна за 25 минути. Съхранявайте на хладно място и консумирайте скоро.
Сподели или принтирай рецептата