Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За около 9-10 кексчета:
За глазурата:
Загрейте фурната предварително на 175 °C горещ въздух. Покрийте две тави с хартия за печене. Разбийте яйцата със захарта в кухненски робот на пяна. Добавете маслото и млякото и разбийте отново. Смесете брашното с бакпулвера и подправките и добавете към сместа от масло и захар.
Поръсете малко брашно върху работен плот, разточете върху него тестото на дебелина около един сантиметър и изрежете кексчета. Разпределете кексчетата върху тавите за печене и намажете с жълтък. Печете в предварително загрята фурна на 175 °C горещ въздух около 25 минути до златистокафяво.
За глазурата Разбийте гладко пудрата захар с млякото и щипка канела {на вкус}, капнете от сместа върху изстиналите кексчета. Разполовете кексчетата по дължина и намажете с мармалад. Много им подхожда мармалад от сини сливи и ром.
Сподели или принтирай рецептата