Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Блат „брауни“
Крем със сирене
Малиново пюре
Загрейте предварително фурната отгоре и отдолу до 180 градуса. Постелете хартия за печене във формата за кекс. Нарежете натуралния и млечния шоколад на малки парченца и го сложете в тенджера заедно с маслото. Бавно ги разтопете на водна баня. Разбийте с миксер яйцата с виенската кафява захар и солта и ги разбивайте дотогава, докато се получи светложълта маса. Към яйчената смес прибавете разтопения шоколад и ги разбъркайте заедно. Смесете брашното с какаото и содата бикарбонат и бавно ги прибавете с бъркане към останалата маса. Изсипете брауни-тестото равномерно в постланата с хартия за печене форма за кекс. Поставете тавата върху предпоследната релса във фурната и печете около 20 минути. При проверка с дървена клечка дали блатът е опечен, върху клечката трябва да остане малко тесто. Извадете формата от фурната и оставете брауни блата да изстине.
За малиновото пюре изсипете измитите и изцедени малини в тенджера, добавете пудра захарта и пюрирайте. Прекарайте пюрираната маса през фино сито. Сложете я на котлона за около 8 минути и бъркайте, докато се сгъсти.
За крема разбъркайте прясното сирене с виенската захар на прах и ваниловата захар. Добавете заквасената сметана, яйцата и солта. Разбъркайте енергично съставките.
Загрейте предварително фурната отгоре и отдолу до 180 градуса. За да я уплътните, обвийте отвън охладената форма с опечения сладкиш с две парчета алуминиево фолио, като ги кръстосате. Поставете я в дълбока тава. Разпределете две трети от крема със сирене върху брауни блата. Върху крема накапете равномерно 2 с.л. от малиновото пюре. Изсипете отгоре останалата част от крема и върху него накапете равномерно останалото малиново пюре. От капките с тънка дървена клечица изтеглете орнаменти, за да украсите.
Налейте в дълбоката тава около 2 cm кипяща вода и сложете сладкиша да се пече за 55 минути. Извадете сладкиша от фурната (преди кремообразната маса да се втвърди). Внимателно отстранете алуминиевото фолио. Отделете сладкиша от формата за печене, като използвате дълъг тънък нож. Оставете чийзейка за около 1,5 часа на стайна температура, за да изстине. След това го сложете в хладилника за най-малко 6 часа, най-добре за една нощ. Отстранете формата за печене.
Сподели или принтирай рецептата