Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За тестото:
За завършване:
Смеси мекото масло със захарта, докато получиш светла пухкава маса. Добави яйцето, ванилията и солта и разбъркай. Добави накрая млякото, брашното и мака и разбъркай. Изсипи сместа в пош с назъбен накрайник и шприцовай върху тавата за печене в желаните форми. Печи в предварително загрята до 170° фурна за 10 до 12 минути. Слепи сладките две по две със сладкото. Потопи половината в шоколада и допълнително наръси с мак. Ако не си любител на мака, вместо него добави същото количество брашно. След това сладките могат да се слепят със сладко от касис или малини.
Срок на годност (при съхранение на хладно и в добре затворена кутия): прибл. 3 седмици.
Съвет: Веднага шприцовай готовата маса върху тавата. Ако престои, се обработва много по-трудно!
Сподели или принтирай рецептата