Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Съставки за ягодово рагу:
Съставки за целувки:
Съставки за крема за украса
Измиваме ягодите, нарязваме ги на малки кубчета, мариноваме ги в захарта и лимоновия сок за 1 час и ги отцеждаме през сито поставено върху чиния. Слагаме сока и захарта да заврят, добавяме царевичното нишесте и ги сгъстяваме.
Разбиваме белтъците със 100 г пудра захар. Сваряваме останалата захар с водата, докато започнат да бълбукат. Използваме телена примка, като например края на дръжката на бъркалката за да проверим кога захарта е с подходяща консистенция: потапяме примката в горещата захар и леко духаме (като сапунени мехурчета). Когато се получат хубави мехурчета, разбъркваме горещата захар в разбитите белтъци, като непрекъснато бъркаме. Охлаждаме сместа за няколко минути, след което я пълним в торбичка за декорация с декоративен накрайник.
С чаша рисуваме малки кръгове върху хартията за печене и обръщаме листа. Маркировките трябва да са видими.
Върху кръговете изсипваме сместа за целувки, след което правим малки топки по краищата. Поръсваме с бадемовите люспи и печем в предварително загрята фурна на 140 °C върху тухлички (виж по-долу). Изваждаме след 30-40 минути (ако искаме целувките да са меки отвътре, тогава още по-рано изваждаме) и оставяме да се охладят.
За крема разбиваме сметаната. Бъркаме два жълтъка и 20 грама захар на гореща водна баня (65°C е идеалната температура), докато сместа стане кремообразна. Слагаме жълтъците, маскарпонето и останалата пудра захар в крема.
Павловките ги пълним с крема или ги намазваме с крем отгоре, и ги сервираме с ягодовото рагу.
Информация за сладки рецепти на барбекю:
Нашите сладки рецепти специално ги адаптирахме за барбекю, старателно ги тествахме, също така старателно ги дегустирахме и ги оптимизирахме стъпка по стъпка.
Като специални аксесоари са ни необходими тухли. Поставяме ги в барбекюто и така повдигаме тавата за печене, като по този начин тя се намира по-близо до капака на барбекюто, и така сладкишите получават повече топлина отгоре. И така отдалечаваме тавата от долната гореща решетка. Ако не направим това, добрата топлопроводимост на чугунената решетка на барбекюто може да доведе до твърде интензивно долно загряване и основата на сладкиша може да се овъгли. В някои случаи обаче е достатъчна обикновена алуминиева чаша.
Тази конструкция можем предварително да я загреем на барбекюто до желаната температура на печене, която отчитаме с термометъра на капака, но може и със сондата на радиотермометър точно на нивото на печене за да получим още по-надеждни стойности. Ако поставим тухлите върху решетката непосредствено преди печене, те ще поемат голяма част от необходимата за печене енергия, което разбира се нарушава постоянната температура. При деликатни проекти, като приготвяне на суфле или целувки, това може да се окаже противопоказно.
Сподели или принтирай рецептата