
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Съставки за бисквитените слоеве:
Съставки за крема:
Допълнително:
Приготвяне на бисквитените слоеве: Загрейте фурната на 175°C (горен/долен нагревател) и покрийте дъното на две форми за торта (20 см диаметър) с хартия за печене.
Разделете яйцата и разбийте белтъците с щипка сол до твърд сняг. Разбийте жълтъците с пудрата захар до пяна за поне 5-7 минути.
Смесете брашното с бакпулвера, пресяйте го и внимателно го добавете на части към жълтъчната смес и белтъците. Разпределете тестото равномерно в двете форми за торта и го печете в предварително загрята фурна около 20-25 минути, докато стане златисто, но не прекалено тъмно.
Извадете бисквитените слоеве от формите и ги оставете да се охладят напълно.
Приготвяне на крема: Разбийте маскарпонето, изварата, пудрата захар и лимоновия сок на най-ниската степен до гладка, кремообразна консистенция. азбийте сметаната със стабилизатора за сметана до твърд сняг и внимателно я смесете с маскарпоновата смес.
Поставете крема в пош с гладък накрайник, за да може тортата да бъде запълнена равномерно.
Сглобяване на тортата: Поставете първия бисквитен слой върху тортен поднос и равномерно разпределете крема. Поставете втория бисквитен слой върху него и покрийте цялата торта с останалия крем. Оставете в хладилник за поне 1-2 часа. За декорация по желание може да добавите пресовани ядливи цветя.
Сподели или принтирай рецептата