Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За тестото с мая
За намазване:
1 ч.л. от приготвената фина кристална захар разбъркайте в хладкото мляко и натрошете в него маята. Поръсете малко брашно отгоре. Покрийте и оставете около 10 минути, докато закваската шупне. Сложете брашното в купа. Омесете тесто от закваската с маслото, фината кристална захар и солта. Покрийте купата с кърпа и оставете 50 минути на топло място да втаса.
Предварително загрейте фурната на 180 °C отгоре и отдолу. Размесете тестото още веднъж, разточете на дебелина около 0,5 cm и изрежете 8 кръгчета с диаметър 9 cm и поставете върху тавата за печене. От останалото тесто изрежете 8 кръгчета с диаметър 2 cm за зурличките. Поставете малките кръгчета в долната една трета на големите кръгчета. С игла за плетене направете на малките кръгчета по две дупчици за зурличка.
От останалото тесто изрежете 16 триъгълничета (1,5–2 cm дължина/страна) за ушички. Разбийте яйце и поставете с него ушичките върху големите кръгчета от тестото.
Оставете късметлийските прасенца за 15 минути да втасат. Разбийте едно яйце с 2 с.л. прясно мляко и намажете с него късметлийските прасенца с четка. Печете около 13–15 минути.
Украса: Разбийте гладко пудра захар с млякото, с нея нарисувайте очичките. Оставете да изсъхнат. Останалата захарна маса оцветете с боя за хранителни продукти на върха на ножа и сложете зеници на очичките.
Сподели или принтирай рецептата