Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Пресейте брашното в купичка, добавете солта, захарта и омекналото масло. Натрошете маята в хладкото мляко и смесете с брашното. Омесете тестото, покрийте го и го оставете на топло място да втаса.
Премесете отново върху площ, покрита с брашно, и разточете до блат с правоъгълна форма и дебелина 0,5 cm. Намажете с мармалад от сливи и върху половината от тестото поръсете лешниците. Захлупете с другата половина на тестото и притиснете краищата един в друг. Нарежете тестото на ивици, навийте ги на охлювчета и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене.
Намажете с жълтък, поръсете с пудра захарта и печете във фурна на 180 градуса в продължение на 30 минути. Преди да сервирате, поръсете със захарта за поръска
Сподели или принтирай рецептата