Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За приблизително 45 броя:
250 г брашно
50 г смлени бадеми
80 г бяла кристална захар ЗАХИРА
2 жълтъка
220 г студено масло
30 г какао
За овалване:
2 с. л. конфитюр от кайсии
малко вода или ром
захарни перлички
За пълнежа: нуга крем с лешници
Загрей фурната на 170°. Омеси всички съставки с k-перката на машината за тесто. Като алтернатива можеш да смесиш брашното с бадемите, да поставиш върху работния плот и да направиш кладенче в средата. Добави захарта и жълтъците. Нарежи маслото на малки кубчета и разпредели в кухината. Омеси бързо с ръце до гладко тесто, оформи го на топка, увий го в домакинско фолио и го остави да почива в хладилника за 2 часа.
Отдели малки парченца от тестото (около 15 г) и ги направи на топчета. Наръси брашното върху работната повърхност, оваляй топчетата в него и им направи вдлъбнатини с чукало или готварска лъжица. Нареди сладките върху тавата за печене. Печи около 10 мин. след което извади от фурната и отново леко натисни вдлъбнатините, защото са се изравнили от печенето.
Постави захарните перлички в купа, добави две супени лъжици кайсиево сладко с малко вода или ром и разбъркай. Нанеси сместа с четка върху сладките, оваляй ги в захарните перлички и ги върни обратно в тавата. Изсипи лешниковия нуга крем в торбичка за фризер, отрежи върха и шприцовай във вдлъбнатините. Остави леко да изсъхне. Съхранявай в плътно затворен буркан.
Съвет: Останалият белтък може да се използва за целувки.
Сподели или принтирай рецептата