Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
750 г кайсии
250 г вишни
1 кг Желираща захар Захира
120 мл кайсиев ликьор
Измийте вишните, подсушете добре, махнете костилките и дръжките и ги смелете в блендер. Измийте кайсиите, махнете костилките и нарежете на малки парченца. Смесете ги с вишните и захарта в голяма тенджера. Оставете ги да се охладят. Сложете ги на котлона и увеличете температурата, така че да заврат, като бъркате непрестанно. Когато заврат наистина силно, ги оставете да се варят за 6-8 минути. Проверете гъстотата на конфитюра. Махнете от котлона и направете вкуса по-изтънчен, като добавите ликьора. Напълнете предварително подготвените бурканчета и ги запечайте незабавно.
Сподели или принтирай рецептата