Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Измий плодовете, отцеди ги добре, отстрани дръжките и разбий с миксера. Разбъркай добре с лимоновия сок и желиращата захар и остави да почине на хладно място. Кипни сместа докато бъркаш и вари 4 минути. Докато конфитюрът е още горещ, го изсипи в предварително подготвени стъклени буркани и затвори добре.
Съвети:
За подсилване аромата на ягодите можеш преди да затвориш конфитюра да разбъркаш в него един шот малинов ликьор.
Ягодовото сладко е основа за бърз ягодов сос: Смеси ½ чаша ягодов конфитюр с 2 супени лъжици сметана и 1 супена лъжица коняк - в идеалния случай с ръчен миксер – и можеш да добавиш като комплимент към десерти със сладолед или топли сладкиши.
Сподели или принтирай рецептата