Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
1 кг зрели череши
1 кг желираща захар ЗАХИРА
Сок от един лимон
2 супени лъжици черешова вода
6 големи цвята бъз
Измий добре черешите, изцеди ги и ги пюрирай. Разбъркай ги със захарта, добави лимоновия сок и остава така за кратко. Сега това „изтръскай“ цветовете от бъз, остави само цветчетата и ги разпредели в предварително подготвените бурканчета. После остави черешовата смес да заври и разбърквай постоянно в продължение на 4 минути. Свали от котлона и смеси с черешовата вода. Сипи горещия конфитюр в бурканчетата с бъз и ги затвори веднага.
Сподели или принтирай рецептата