Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За тестото
Освен това
За тестото разтопете шоколада на водна баня. Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците на твърд сняг. Разбийте мекото масло, захарта и жълтъка до кремообразна смес. Разбъркайте течен топъл шоколад в сместа масло-захар-яйчен жълтък. Добавете брашното като редувате с разбития белтък.
Загрейте фурната на 180 ° С отгоре и отдолу. Разпределете сместа върху тава, застлана с хартия за печене, и печете около 20 минути. Направете тест с клечка.
Оставете сместа да се охлади и след това я натрошете на малки парченца в купа.
Постепенно добавете лъжица по лъжица прясното сирене (в зависимост от това колко тесто е останало) и омесете добре с ръце. Оформете на малки топчета, поставете върху чиния и замразете за около 30 минути. Междувременно разтопете кувертюра и пригответе няколко чаши с кристална захар.
Потопете охладените пуканки в горещия кувертюр, обърнете малко и поръсете със захарни перли. (Забележка: работете бързо, защото шоколадът изсъхва много бързо.)
Съвет: По желание можете да добавите малки парченца марципан в сместа.
Сподели или принтирай рецептата