Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За тава с размер прибл. 47 x 39 cм.
За тестото:
8 яйца
300 г масло (много меко)
300 г кристална захар ЗАХИРА
1 пакетче ванилия
300 г готварски шоколад
270 г смлени лешници
1/2 пакетче бакпулвер
140 г брашно
За глазурата:
75 мл зимен чай, примерно от горски ягоди – две торбички
500 г пудра захар ЗАХИРА
5 с. л. ром
Отдели жълтъци от белтъци и разбий белтъците на твърд сняг. Разбий мекото масло със захарта и ванилията на пухкав крем, като добавяш жълтъците постепенно. Внимателно разтопи шоколада. След това към течния шоколад добави ядките и пшеничното брашно, смесено с бакпулвера, и разбъркай добре. Накрая сложи и разбитите на сняг белтъци. Разстели сместа върху лист хартия за печене и печи приблизително 30-35 минути на 170°. Кипни 75 мл вода и постави 2 торбички зимен чай за около 15 минути. Извади пакетчетата чай. За глазурата смеси захарта за глазура с ром и чай, като разбъркаш добре. Добави само толкова чай, колкото да се получи гъста течност. Изсипи я върху все още топлия сладкиш и остави да изсъхне. Нарежи на малки кубчета.
Срок на годност (при съхранение в добре затворена кутия): прибл. 2-3 седмици.
Сподели или принтирай рецептата