Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За тестото
30 г кристална захар ЗАХИРА
500 г мед
30 мл вода
500 г фино ръжено брашно + малко повече за работната повърхност
10 г сода за хляб
1 пакетче ванилия
10 г канела
кората на ½ портокал
2 жълтъка
прясно мляко
250 г пудра захар ЗАХИРА
захарни перлички
анасон, джинджифил, индийско орехче, кардамон, кориандър, карамфил
За декорацията
сламки
лентички
шприц
два цвята фондан
Разтопи захарта, меда и водата в тенджера на слаб огън. Смеси брашното, содата, ванилията, канелата и подправките, както и портокаловата кора.
Добави яйчния жълтък бавно към сместа, докато се образува гладко тесто.
Увий в домакинско фолио и постави в хладилник за най-малко 1 час. (За предпочитане за една нощ) Загрей фурната до 180° отгоре и отдолу. Разточи тесто с дебелина около 0,5 см. Направи дупка със сламка.
Постави върху тава, покрита с хартия за печене, поръси с млякото и печи около 12 минути на средното ниво.
Разточи два цвята от фондан на шнурчета (използвай пудра захар), сплети ги заедно и ги оформи като бастунче. Смеси два белтъка и захарта за глазура. Постави в шприца.
Украси човечетата с глазурата, перлите и бастунчетата. Остави леко да изсъхне, нанижи лентичката и я завържи.
Сподели или принтирай рецептата