Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Поръсете кокосови стърготини върху тава за печене, запечете във фурната на 150°C за 5 минути до светло кафяво, извадете от тавата за печене и оставете настрана.
Смесете добре кокосовото мляко и яйцето. Пресейте пшеничното брашно в купа, добавете оризовото брашно, запечените кокосови стърготини и нерафинираната захар и разбъркайте на гладко тесто със сместа от кокосово мляко и яйца. Загрейте кравето масло или кокосовото масло в тиган, изпечете палачинки до златисто, оставете на топло.
Обелете бананите, нарежете на тънки филийки, добавете към леко загрято краве масло или кокосово масло и гответе на средно силен огън, докато леко покафенеят. Върху него поръсете кафява нерафинирана захар, разбъркайте бананите, докато захарта се разтвори (карамелизирайте). Деглазирайте със сока от лайм.
Подредете палачинките в чинии, наредете бананите в едната половина, прегънете с другата половина, гарнирайте с кора от лайм и поръсете с 1 с. л. кокосови стърготини или кокосов чипс.
Сподели или принтирай рецептата