Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За 1 торта шарлот с диаметър 22 см.
За мадлените {около 20 броя}:
За крема от извара и манго:
За украсата:
За мадлените загрейте фурната до 200°C горещ въздух. Намажете тава за мадлени с една чаена лъжичка разтопено краве масло.
Разбийте яйцата със захарта в кухненския робот за няколко минути, докато стане пухкава маса. Добавете брашното. Измийте био лимона с гореща вода, изцедете сока и настържете кората. Разбъркайте лимоновия сок и лимоновата кора в тестото заедно с бакпулвера и разтопеното краве масло. Оставете сместа да престои 20 минути, след което изсипете в тавата за мадлени.
Печете мадлените в предварително загрята фурна на 200 °C за десет минути.
За крема с манго и извара обелете мангото, отстранете костилката и нарежете месото на парчета. Пасирайте с ръчен пасатор. Смесете изварата с кокосовото мляко до гладкост. Разбъркайте пудрата захар и вътрешността на една шушулка ванилия. Разтворете желатина в ледено студена вода и разбъркайте в крема. Охладете крема за кратко в хладилника.
Постелете тава с пружна за печене с диаметър 22 сантиметра с хартия за печене. Разполовете мадлените по дължина и поставете половинките мадлени върху вътрешния ръб на тавата за печене. Натрошете останалите мадлени и ги разпределете върху дъното на формата за печене. Разпределете крема от манго и извара върху мадлените. {Уверете се, че мадлените около ръбовете на тавата са по-високи от крема.} Оставете да стегне в хладилник за поне 3 часа {или за една нощ}. Гарнирайте с много кокосови стърготини и бананов чипс и отгоре поставете подходящ топер за торта. По избор се поставя и панделка в подходящ цвят.
Сподели или принтирай рецептата