Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За прибл. 16 бр.
За тестото:
200 мл прясно мляко
70 г меко масло
500 г брашно
½ кубче мая
75 г бяла кристална захар ЗАХИРА
100 г кисело мляко (или сметана)
1 щипка сол
За пълнежа с извара:
1 яйце
150 г извара
50 г маскарпоне
50 г пудра захар ЗАХИРА
За пълнежа с маково семе:
55 мл прясно мляко
40 г кафява захар ДЕМЕРАРА
100 г смляно маково семе
1 с. л. ром (по желание)
1 белтък за намазване
ЗАХИРА фин кристал за поръсване
Загрей млякото и маслото за тестото с мая. (Сместа не трябва да е гореща!) Сложи брашното, натрошената мая, кафявата захар, киселото мляко и солта в купа. Добави към сместа хладко мляко с масло и омеси добре с миксера за 5 минути. Покрий тестото и го остави да втаса на топло за 60 минути.
Отдели яйчения белтък настрана в малка купа. Разбъркай добре жълтъка, изварата, маскарпонето и пудрата захар. Кипни млякото с кафявата захар, докато разбъркваш. Смеси първо с маковото семе, а след това - с рома.
Разточи тестото с точилка върху набрашнена повърхност. Разстели пълнежа от маково семе върху долната четвърт. Разстели изварата до него. Сгъни тестото и нарежи на ивици с дебелина около 1,5 см. Завий ги заедно в спирала и ги постави в тавичка върху хартия за печене.
Остави ги покрити за около 15 минути. Загрей фурната до 180° C отгоре и отдолу. Намажи кифличките с разбития яйчен белтък и печи около 20 минути. Като изстинат, поръси със захар.
Сподели или принтирай рецептата