Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за печене с диаметър 23 см, за около 4 порции
За трохите:
За сервиране:
Предварително загряваме фурната на 180 °C с вентилатор. Обелваме ябълките, нарязваме ги на четвъртинки, издълбаваме сърцевината им и ги нарязваме на фини резени. Настъргваме марципана на ситно ренде. Натрошаваме кестените. Смесваме всичко със сварените сливи и ги изсипваме в съда за печене.
За трохите смесваме брашното със захарта, с бадемовите люспи, с подправките и с маслото и ги омесваме.
Разпределяме ги равномерно върху ябълковата смес, поставяме на средната решетка на фурната и печем за около 25 мин. Поръсваме трохите със захар и ги поднасяме, докато са още топли.
Забележка:
За да не станат трохите прекалено меки, най-добре е да се омесят първо с куките за тесто на миксера или с кухненския робот, а след това с ръце, докато трохите придобият желания размер.
Съвет: Сервирайте със сладолед с ванилия или сладолед с канела!
Сподели или принтирай рецептата