Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Брой порции: 16
Време на приготвяне: 60 минути
За кекс:
За украса:
Кекс:
Загряваме фурната на 180°C, с печене отгоре/отдолу. Намазваме с масло и посипваме с брашно формата за кекс.
Разбиваме маслото със захарта до пухкавост. След това добавяме едно по едно яйцата, и дотогава ги бъркаме, докато захарта напълно се разтвори.
Смесваме брашното, смления шамфъстък, смлените лешници, бакпулвера и солта и ги добавяме към сместа.
Нарязваме на ситно листата от маточина и ги смесваме с натуралното кисело мляко. Съвет: Ако искаме да поднесем тортата в наситен зелен цвят, добавяме зелен оцветител към киселото мляко, преди да го смесим.
Разпределяме тестото равномерно в подготвената форма за кекс и печем за около 50 минути. Проверяваме с дървена шпатула.
Изваждаме от фурната и оставяме да се охлади във формата.
Украса:
За глазурата смесваме захарта с прясното мляко или със сиропа от маточина. Ако глазурата е твърде гъста, добавяме още малко прясно мляко или сироп.
Събиране на съставки:
Обръщаме тортата от формата и я намазваме с глазурата отгоре.
Поръсваме с нарязания на дребно шамфъстък.
Оставяме глазурата да изсъхне и сервираме.
Сподели или принтирай рецептата