Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за целувките
за тестото
за Парижкия крем
освен това
От предишния ден могат да се приготвят: блатовете за торта, Парижкият крем, целувките
Приготвяне на целувките
Загрейте фурната предварително на 100 °C отгоре/отдолу. Застелете тава за печене с хартия за печене. Разбийте белтъците (чисто отделени) в немазна и чиста купа със сол на твърд сняг. Щом белтъците станат на пяна, бавно добавете захарта. Бийте, докато захарта се разтвори и снегът от белтъците добие гланц. Важното е снегът от белтъците да се задържа на телта за разбиване.
Подгответе пош за еднократна употреба, отрежете връхчето. Потопете чиста четчица или дълги дървени пръчици в гел боите и от всеки цвят направете по една черта от долу нагоре. 5-6 цвята/черти са оптимални. Внимавайте чертите да не се допират или пошът да не се смачка. Напълнете снега от белтъците и шприцвайте върху тавата за печене, застлана с хартия за печене. Оставете целувките да съхнат 2-3 часа в предварително загрятата фурна.
Изключете фурната, оставете целувките още 1-2 ч в печката. Оставете да изстинат през нощта.
Изпичане на блатовете за торта
Загрейте фурната на 180 °C с вентилатор и покрийте дъната на формите за торта с хартия за печене.
Разбийте яйцата и био кристалната захар няколко минути на пяна, бавно добавете мазнина и вода, като разбърквате. Смесете брашното с бакпулвера и разбъркайте в тестото. Напълнете тестото до половината във формите за торта и печете около 35-40 минути (проверка с пръчица!!). Оставете да изстине във формите. При освобождаването от формите за торта прокарайте нож по обиколката на формите.
Приготвяне на Парижкия крем
За Парижкия крем начупете шоколад на малки парченца. Сложете битата сметана в тенджера да заври. Махнете тенджерата от котлона и добавете парченцата шоколад. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно и се образува кремообразна маса. Оставете масата да се охлади (мин. 4 часа, по-добре през нощта).
На следващия ден можете да завършите тортата:
Преместете Парижкия крем в купа и енергично разбийте с миксера, докато се образува твърд крем.
Разрежете двата блата за торта хоризонтално и напълнете крема в пош. Поставете най-долния блат върху въртяща се поставка за торта и намажете дебело с мармалад от кайсии. Върху него разпределете Парижкия крем с поша и загладете.
Върху него поставете блат за торта, намажете с мармалад (тук не добавяйте отгоре крем). Блат за торта, мармалад, крем, последен блат за торта. Сега намажете с крема първо горната част, едва след това отстрани. Загладете с шпатула.
Декорирайте долния ръб със захарни пръчици. Разпределете целувките върху тортата. Оставете на хладно място.
Указание: неизбежно е целувките да поемат влага от тортата - в един момент те вече не са така хрупкави. Но въпреки това те не се разкашкват и не пускат боя върху тортата.
Сподели или принтирай рецептата