Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За около 65 броя:
250 г брашно
50 г млени бадеми
80 г кристална захар ЗАХИРА
2 жълтъка
220 г студено масло
30 г какао
За пълнежа:
1 чаша карамел примерно Dulce de Leche
За украсата:
50 г тъмен шоколад
1-2 с. л. кокосово масло
Омеси всички съставки с К-перката на машината за тесто. Ако предпочиташ ръчно, смеси брашното с бадемите, постави върху работния плот и направи кладенче в средата. Добави захарта и яйчния жълтък. Нарежи маслото на малки кубчета и разпредели в кухината. Омеси бързо с ръце до гладко тесто, оформи го на топка, увий го в домакинско фолио и го остави да престои в хладилника 2 часа.
Загрей фурната до 170° отгоре и отдолу. Раздели тестото на две и омеси отново. Разточи едната половина и изрежи сърца. Постави върху тава, застлана с хартия за печене, и печи около 10 минути. Извади от фурната и остави да изстине. Изрежи втората половина от тестото с форма за бисквити с дупка и опечи. Остави да изстине.
Намажи сърцата без дупка с карамел и постави сърце с дупка върху всяка. Постави върху хартия за печене.
Бавно разтопи шоколада с кокосовото масло, изсипи в пош или шприц и украси бисквитите с фини шоколадови линии или разнеси с вилица. Съхранявай бисквитките в добре затворен буркан или кутия.
Съвет: Сърцата могат да се напълнят и с фъстъчено масло или мармалад/сладко.
Забележка: Вместо настърганите бадеми може да се използват 30 г брашно.
Забележка: Останаха 2 белтъка, които могат да се използват за рецептата за целувки.
Сподели или принтирай рецептата