Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
1 тава, 20 cm x 30 cm
Тесто:
Пълнеж от извара:
За покритието:
Изсипете двата вида брашно, нарязаното на кубчета студено масло, захарта и солта в купа и направете от тях фино ронливо тесто. Накрая добавете с бъркане охладеното бяло вино и бързо омесете всичко. Увийте тестото във фолио и го оставете да престои в хладилника най-малко 10 - 15 минути. След това го разточете върху леко поръсената с брашно работна площ на правоъгълник с размери 20 на 30 cm. Не е нужно формата да е абсолютно перфектна, по-късно ръбовете ще бъдат допълнително обработени.
За пълнежа разбъркайте до гладкост изварата, квасената сметана, захарта и ваниловата захар. Разпределете крема върху тестото така, че до всички ръбове да остане два до три cm разстояние. По ръбовете не се слага от пълнежа. Върху крема наредете изчистените от костилките кайсии с нарязаната част нагоре. Поръсете сладкиша с кедровите ядки и го сложете в предварително загрята фурна да се пече на 170°C 35 - 40 минути или докато не стане хрупкав. Накрая извадете сладкиша от фурната, украсете го с прясната мента и го поръсете със захар по ваш вкус. Вече можете да го сервирате.
Сподели или принтирай рецептата